Az EMK számomra többek között: életmód, szakma, a kapcsolataim minősége, világlátás, eszköztár.

Az már sok éve világossá vált bennem, hogy az elköteleződésem a tudatosság, az együttműködés, a személyes felelősség felismerése, felvállalása felé megszületett. Így látom a világot, efelé törekszem, ezt képviselem, és adom tovább.

Innen egy következő lépés volt, hogy mindennek hivatalosan is lehessen neve, ami egyben mindazon emberek közösségét is jelenti, akik számára hasonló az értékrend, és együtt tehetjük emberibbé, élhetővé a világunkat.

Úgy gondolom, hogy a “világ” emberekből áll. Az egyes ember számára pedig olyan, és annyi a világ, amit abból érzékel, felfog, és ahogy megéli. Egyedi, szubjektív módon. Mindez folyamatosan változhat. Dönthetünk, úgy, hogy arra figyelünk, azzal foglalkozunk, amit a világban erősíteni szeretnénk. Így csodás módon egyre többször találjuk magunkat olyan helyzetekben, amiben szívesen vagyunk.

Ehhez a számomra egyik kézzelfogható, és tanulható mód az Együttműködő, vagy Erőszakmentes Kommunikáció rendszere, és szemléletmódja.

Nem tudom megunni, mert mindig élő, áramló, az Élettel változó, aktuális, igaz, tiszta képet láthatok általa. Azt, ami van, ahogy épp van. Ha ez tetszik, ünnepelhetem az Életet! Ha nem vagyok elégedett, könnyen kitisztul a kép, hogy miért nem, és találok módot, amitől jobb lehet.

Valamit mindig tehetek, és ehhez a bizalmat választom. Abban bízom, hogy bármely helyzetben megtalálom a megoldást, ami minden érintett életét szebbé teheti.

Ünnepelek 🙂 Az együttműködést tudatos, jószándékú emberek között. Az Erő használatát, változást, a fejlődést, a bőséget, a támogatást, a kölcsönös segítséget, a nehézségeken való túljutást, és a könnyedség megteremtését.

Mindannyunk számára lehetőség, hogy magunk legyünk a változás, amit a világban látni szeretnénk. Tudatosan, együttérzéssel.