Lelkünk egészsége

Van, aki szétnéz, és úgy gondolja, hogy “ilyen a világ” vagy ” ez van, ezt kell szeretni”, stb… Amíg ezt gondoljuk, addig ilyen is marad.

Évezredek óta mindig akadtak emberek, akik többet is láttak és kerestek az életben, mint a túlélést. Régebbi korok útkeresőihez képest megannyi lehetőség, segítség áll rendelkezésünkre.

Harmóniában önmagunkkal

Ma már bárki számára elérhetőek könyvek, tanítások, egyéni és csoportos tanulási, gyógyulási, fejlődési lehetőségek, filmek, stb. A természettudomány, a pszichológia, a különböző vallási irányzatok és a spirituális tanítások kezdenek közeledni egymás nézeteihez. Már nem olyan éles a határvonal, és egyre többen látják, hogy talán ugyanarról a Világról beszélünk, más nézőpontokból, és ez nem hogy nem baj, hanem inkább bővíti a megismerés lehetőségeit.

Ezzel a nyitottsággal nézve megtalálhatjuk az élethelyzetek és a saját emberi érzéseink, reakcióink okát, célját, sőt akár életünk értelmét. Képesek vagyunk mindezt meglátni és megérteni.

A lélekgyógyászat pedig sokféle lehetőséget kínál arra, hogy megértsük és meg is gyógyítsuk magunkban azt, ami nehezíti, gátolja és nem építi az életünket. Ilyenek tényezők a régi rossz szokások, viselkedés minták, amiket már szívesen letennénk, megváltoztatnánk, de ide sorolhatóak a betegségek, veszteségek is.

Ha megértjük a kiváltó okokat, meggyógyítjuk a már kialakult tüneteket és tudatosan figyelünk rá, hogy ami idáig vezetett, azt lehetőség szerint ne ismételjük, azzal már megtettük a legnagyobb lépést önmagunkért.

Aki hozzám fordul, annak abban tudok segíteni, hogy idővel önállóan is megoldást találjon mindarra, amitől jól érzi magát az életében.

“A világ csak belülről változhat meg”
Eckhart Tolle